Gastheer worden?

De gastheer is het gezicht van het bedrijf. Je heet de gasten welkom en begeleidt ze van A tot Z. Dat begint al bij de deur. Je neemt de jassen aan, begeleidt ze naar hun tafel en geeft advies over de menu- en wijnkaart. Waar de keuken voor heerlijke gerechten zorgt, zorg jij voor de beleving: het recept voor een onvergetelijke avond. Zeker weten dat de gasten terugkomen!

Gastheer branche

Het toerisme en de hospitality-sector zijn boeiende sectoren om in te werken. Je hebt te maken met allerlei soorten gasten, variërend van zakenmensen tot toeristen. Of het nu een hotel, pretpark, restaurant of een culturele bezienswaardigheid is: het gaat er om dat jij de gast een onvergetelijke ervaring bezorgt. Jouw omgangsvormen als gastheer en persoonlijke uitstraling zijn hèt visitekaartje van jouw bedrijf. Mensenkennis en goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij dus onontbeerlijk. Heb jij dit gevoel voor mensen? Dan zul je je zeker thuisvoelen in deze branche.

Opleiding tot gastheer

De Gastheeropleiding leidt op tot o.a. gastheer/host. Je leert de vaktechniek van het restaurant, front office en housekeeping. Moderne vreemde talen zijn natuurlijk zeer belangrijk in deze internationale ambiance. Uiteraard wordt veel aandacht besteed aan communicatietraining, omgang met veeleisende gasten en klachten-behandeling. De opleiding bevat geen economie of wiskunde. De mbo-opleidingen van Tio zijn niet zo zeer moeilijk, maar wel behoorlijk intensief. Is de Gastheer opleiding wat voor jou?

Opleiding tot gastheer

Achter de schermen bij 5-sterrenhotel Huis ter Duin