Grondsteward worden?

Grondsteward - Ben je gastvrij, klantvriendelijk en servicegericht? Heb je een open en vriendelijke uitstraling en wil je wel eens wat van de wereld zien? Dan kun je zo grondsteward worden!

Deze opleiding wordt niet meer bij Tio aangeboden. Bekijk onze mbo-opleidingen hier.

Aan het werk als grondsteward

Werken als grondsteward spreekt veel jonge mensen aan. Niet voor niets, want je ziet veel verschillende mensen en culturen. Je spreekt je talen als grondsteward. Beheersing van de moderne vreemde talen en een dienstverlenende instelling zijn dan ook eerste vereisten. Je staat stevig in je schoenen en je kunt flexibel inspelen op onverwachte gebeurtenissen. Met de opleiding tot grondsteward leer je het allemaal.

Grondstewardopleiding

Grondsteward aan het woord

Edgar: "Als grondsteward bij Menzies Aviation op Schiphol heb ik het goed naar m’n zin! De check-in van passagiers vind ik het leukst. Plezierig werk en je maakt nog eens een praatje. Verder heb je de gate-procedure. Behalve boarding cards scheuren, breng je als grondsteward ook gegevens voor de piloot aan boord."

Grondsteward opleiding

Veel studietijd gaat in de mbo-opleiding tot Grondsteward naar de moderne, vreemde talen. Verder zijn omgangsvaardigheden zeer belangrijk. Maar de opleiding tot (grond)steward gaat verder. Deze mbo-opleiding besteedt ook aandacht aan de receptie, hotellerie, hostesspraktijk en reisbegeleiding. Natuurlijk leer je ook alle aspecten van het beroep stewardess / steward.

Grondsteward worden in 1 of 2 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo-opleiding tot Grondsteward in slechts één of twee jaar afronden. Wil je weten of jij deze opleiding ook versneld kunt afronden? Bekijk dan de toelatingseisen. 

Oefenen in het praktijklokaal