Hostess worden?

Als hostess ontvang je gasten op het vliegveld en brengt ze naar het hotel. Je geeft informatie over de omgeving en organiseert interessante excursies. Maar je bent als host er niet alleen voor de leuke dingen: ook voor vragen en problemen ben je een steun en toeverlaat. Dankzij je kennis van zaken én je talent om met mensen om te gaan, genieten jouw gasten van een onvergetelijke vakantie.

Toerisme-branche

De toerisme-branche is een boeiende sector om in te werken. De grootste sector wereldwijd! Je hebt te maken met allerlei soorten gasten, van singles tot complete gezinnen. En jij bent er om hen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Jouw omgangsvormen als hostess en persoonlijke uitstraling zijn hét visitekaartje van jouw bedrijf. Mensenkennis en goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij dus onontbeerlijk. Heb jij dit gevoel voor mensen? Dan zul je je zeker thuisvoelen in deze branche.

Hostessopleiding mbo

De mbo-opleiding Hostess leidt op tot o.a. hostess. Je leert hostessveerdigheden, personal selling en leert meer over toeristisch bestemmingen. Moderne vreemde talen zijn natuurlijk zeer belangrijk in deze internationale branche. Uiteraard wordt veel aandacht besteed aan communicatietraining, omgang met veeleisende gasten en klachten-behandeling. De opleiding bevat geen economie of wiskunde. De mbo-opleidingen van Tio zijn niet zo zeer moeilijk, maar wel behoorlijk intensief. Is de hostess opleiding wat voor jou?

Opleiding tot hostess

Hostess worden

De toeristische branche werkt graag met jonge medewerkers. Je kunt daarom direct na je studie aan de slag. Met een Stewardess Receptioniste Hostess-diploma op zak - èn met een representatieve en gastvrije uitstraling - kun je direct terecht bij een van de grote reisorganisaties.

Hostessopleiding in 1 of 2 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo4-opleiding Hostess in slechts één of twee jaar afronden. Wil je weten of jij deze opleiding ook versneld kunt afronden? Bekijk dan de toelatingseisen. 

Stage als hostess