Host worden?

Als host ben jij het aanspreekpunt voor je gasten in het buitenland. Het begint allemaal op het vliegveld: jij zorgt voor het ontvangst en begeleidt ze naar hun hotel of appartement. Je organiseert ook een speciale welkomdag. Je geeft je reizigers informatie over de omgeving en organiseert bijzondere excursies. Ook bij problemen en uitdagingen ben jij het aanspreekpunt. Dankzij jouw opleiding en kennis weet je hoe je met reizigers om moet gaan. En nog belangrijker: hoe jij hen een onvergetelijke vakantie kan bieden! 

Hostopleiding op mbo

De mbo-opleiding Host maakt van jou een volwaardig host. We leren je alles over personal selling, hostvaardigheden en toeristisch bestemmingen. Moderne vreemde talen mogen niet ontbreken in je vakkenpakket, onmisbaar in deze internationale branche. Uiteraard wordt veel aandacht besteed aan communicatietraining, omgang met veeleisende gasten en klachten-behandeling. Is de mbo4-opleiding tot host iets voor jou?

Opleiding tot host

Host worden

Ben je jong en wil je wat van de wereld zien? Dan is de toeristische branche de perfecte werkgever voor jou. In toerisme werken veel jonge mensen, die net zoals jij hun horizon willen verbreden. Na afronding van je opleiding kun je direct aan de slag. Met het mbo4-diploma tot host op zak - èn met een representatieve en gastvrije uitstraling - kun je direct terecht bij een van de grote reisorganisaties.

Aan het werk

Mbo4 hostopleiding in 1 of 2 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo4-opleiding Host in slechts één of twee jaar afronden. Wil je weten of jij deze opleiding ook versneld kunt afronden? Bekijk dan de toelatingseisen. 

Waar kom ik terecht?

Wist je dat de toerisme-branche de grootste sector wereldwijd is? Veel kans op een baan dus en een mooie kans om een tijd in het buitenland te wonen. Je kunt zelfs elke zomer een andere bestemming kiezen. Je hebt te maken met allerlei soorten gasten, van singles tot complete gezinnen. Het is jouw taak om de gasten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Daarom sta je altijd voor ze klaar, in goede en slechte tijden. Jouw opleiding en training geven jou de handvaten om goed met mensen om te gaan en duidelijk te communiceren.  

Stage als host voor Sunweb