U bevindt zich hier

 
Receptionist

Receptionist

Receptionist - Voor alle vragen en problemen ben je als receptionist een steun en toeverlaat. Dankzij je kennis van zaken én je talent om met mensen om te gaan, genieten jouw gasten van een onvergetelijke vakantie. Kortom als je van een uitdaging houdt moet je zeker receptionist worden.

Receptionist Branche

Het toerisme en de hospitality-sector zijn boeiende sectoren om in te werken, zeker als receptioniste. Je hebt te maken met allerlei soorten gasten, variërend van zakenmensen tot toeristen. Dikwijls zijn je gasten in vakantiestemming. Je bent als receptionist meestal in een bourgondische omgeving van eten en drinken. Je werk heeft vaak een internationaal tintje; in het toerisme komen verschillende culturen en nationaliteiten bijeen. Of het nu een hotel, pretpark of een culturele bezienswaardigheid is: het gaat er om dat jij als receptionist de gast een onvergetelijke ervaring bezorgt. Jouw omgangsvormen en persoonlijke uitstraling zijn hèt visitekaartje van jouw bedrijf. Mensenkennis en goede communicatieve vaardigheden zijn hierbij dus onontbeerlijk. Heb jij dit gevoel voor mensen? Dan zul je je als receptionist zeker thuis voelen in deze branche.

Receptionist opleiding

De opleidingen Stewardess Receptioniste Hostess en Hotelmanagement leiden op voor het wettelijk erkende diploma receptionist. Je mbo4 opleiding kun je in één of twee jaar afronden afhankelijk van je vooropleiding. Je leert de vaktechniek van hotel, front office en housekeeping. Daarnaast ontwikkel je voor receptionist de nodige vaardigheden in geautomatiseerde reserveringssystemen en administraties. De opleiding receptionist maakt gebruik van Fidelio, het meest gebruikte reserveringssysteem in de hotelbranche. Moderne vreemde talen zijn natuurlijk zeer belangrijk in deze internationale ambiance. 

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de praktijk. Zo volg je lessen in het praktijklokaal receptie, compleet met balie. Ben je benieuwd hoe dit lokaal eruitziet? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin student Yoëll je rondleidt. 

Receptionist opleiding

Receptionist worden

De toeristische branche werkt graag met jonge medewerkers. Je kunt daarom direct na je studie aan de slag als receptionist. Met een Stewardess Receptioniste Hostess- of Hotelmanagement-diploma op zak - èn met een representatieve en gastvrije uitstraling - kun je terecht bij een van de wereld hotelketens, in Nederland en in het buitenland.

Hotelmanagement

Stewardess Receptioniste Hostess

Receptionist stage