U bevindt zich hier

 
Reisleider

Reisleider

Als reisleider / reisleidster ben jij het aanspreekpunt voor vakantiegangers op de plek waar ze vakantie vieren. Dan moet je van heel wat markten thuis zijn: heel zelfstandig kunnen opereren, je talen beheersen, uitstekend met mensen om kunnen gaan, kunnen enthousiasmeren. Jij 'maakt' voor een deel de vakantie van je klanten.

Reisleider / Reisleidster branche

Verre landen. Andere culturen. Verschillende mensen. Vreemde talen. Als reisleid(st)er kom je overal! De meeste reisleiders stappen na de mbo opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) bij Tio letterlijk de wijde wereld in. Aan de slag voor diverse reisorganisaties. Naar het buitenland voor reisorganisaties. Aan het werk in hotels, in heel veel verschillende landen. Je hebt als reisleiding in elk geval het vooruitzicht op een breed werkterrein.

Carrière in reisleiding?

Werken als reisleider/hostess spreekt veel jonge mensen aan. Niet voor niets, want je ziet veel van de wereld en leert allerlei culturen kennen. Beheersing van de moderne vreemde talen en een gastvrije en dienstverlenende instelling zijn eerste vereisten voor elke reisleider / reisleidster. Je beschouwt het als een uitdaging om mensen tijdens hun tour tot in de puntjes te verzorgen. Je staat stevig in je schoenen en je kunt als reisleider flexibel inspelen op onverwachte gebeurtenissen.

Reisleidster interview

Gestart als reisleidster in Rimini, Corbier en Lloret de Mar. Erg leerzaam. Ik begeleidde gasten van A tot Z: opvangen bij de bus, welkomstinfo geven en contactpersoon zijn. Heel intens en super afwisselend. Je weet ’s ochtends nooit wat je ’s middags staat te wachten. Lees het hele interview afdeling reisleiding. Of lees het interview van Rosanne Kunis, die stage loopt als reisleidster voor GOGO.

Opleiding tot reisleider

Veel studietijd in de opleiding reisleider/hostess gaat naar de moderne, vreemde talen en het opdoen van toeristische kennis. Omgangsvaardigheden zijn natuurlijk voor elke reisleider van groot belang. Met een keuzevak als luchtvaartdienstverlening kun je ook als steward of als stewardess aan de slag.

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de praktijk. Zo volg je lessen in het praktijklokaal toerisme, waarin veel reisfolders te vinden zijn en een grote tafel met de wereldkaart erop. Ben je benieuwd hoe dit lokaal eruitziet? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin studente Ginny je rondleidt. 

Mbo opleiding Reisleider / Reisleidster

Mbo Reisleider in 1, 2 of 3 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) tot reisleider / reisleidster in één of twee jaar afronden. Lees meer over de toelatingseisen opleiding reisleider / reisleidster

Hbo opleiding reisleiding

Ook met de hbo opleiding Internationaal Toeristisch Management kun je aan de slag als reisleider.

Hbo opleiding reisleider / reisleidster