U bevindt zich hier

 
Vliegen op je 18e

Vliegen op je 18e

Vliegen op je 18e als stewardess? Dat kan! Met de opleiding Stewardess Receptionist Hostess (SRH) van Hogeschool Tio kun je op je 18e al aan de slag als stewardess. Met een stage bij transavia.com bijvoorbeeld.


Tio en transavia.com werken nauw samen. Veel studenten kiezen voor een stage bij transavia.com. ‘De opleiding sluit goed aan bij het werk’, aldus Marjan van Oerle, Unit Coach Dienst Cabine bij transavia.com. Ze is tevens lid van de Werkveldadviescommissie van Hogeschool Tio. ‘Andere luchtvaartmaatschappijen hanteren de grens van 21 jaar. Transavia.com niet. Bij ons kunnen stewardessen al op 18-jarige leeftijd starten. De hantering van deze leeftijdsgrens heeft te maken met de functie-eisen die maatschappijen aan haar personeel stellen. Luchtvaartmaatschappijen met veel transatlantische vluchten maken veel ‘stops’, waarbij het cabinepersoneel een paar dagen in het land van bestemming verblijft. Dan worden er andere eisen gesteld aan zelfstandigheid.’

Transavia vlucht met Tio crew

Vlucht HV 5424 naar Pisa werd uitgevoerd met een totale Tio-crew. Onder leiding van purser én Tio docente Henriëtte Kappert hadden stagiaires Marlot Ribbink en Laura van Hal (beiden Tio Utrecht) een supervlucht. Oud SRH-student Vivian Dogger maakte de Tio-crew compleet! De vluchtduur was te kort om aan alle enthousiaste verhalen van Tio toe te komen, er moest natuurlijk ook nog gewerkt worden!


Transavia vlucht met Tio studenten