1. Beroepen
  2. Weddingplanner

Weddingplanner worden?

Als weddingplanner heb je een grote verantwoordelijkheid, want iedereen wil natuurlijk dat zijn bruiloft perfect verloopt. Voor jouw geen enkel probleem om iemand de mooiste dag van zijn leven te bezorgen, gezien jouw opleiding en vaardigheden. Ben je creatief, vindingrijk, kun je goed organiseren en heb je de juiste people skills? Dan heb je alles in huis wat een goede weddingplanner nodig heeft.

Hbo-opleiding tot weddingplanner

Een glamoureus vrijgezellenfeest, het ja-woord geven in een klein kerkje op de Veluwe, een bruidstaart van twaalf lagen en een huwelijksreis naar Bali. Als weddingplanner regel je dit allemaal in een handomdraai. Met de hbo-opleiding eventmanagement van Hogeschool Tio kun jij aan je carrière als weddingplanner beginnen. Ook in het buitenland! Natuurlijk leer je alles over evenementen organisatie, want elke bruiloft is een evenement op zich. Ook ervaar je hoe je met mensen om moet gaan. Zo weet je precies wat ervoor nodig is om je klanten de mooiste dag van hun leven te bezorgen! Bovendien leer je tijdens de opleiding eventmanagement veel over hotellerie en gastvrijheid, wat voor een weddingplanner natuurlijk erg nuttig is. Met deze kennis ben je andere weddingplanners net een stapje voor!

Opleiding tot weddingplanner

Word weddingplanner in 3 jaar

De hbo-opleiding tot weddingplanner / eventmanager duurt bij Hogeschool Tio slechts drie jaar. Tijdens deze driejarige hbo-opleiding organiseer je eigen evenementen, assisteer je tijdens veel events en natuurlijk bezoek je een groot aantal evenementen. Een ideale basis om als weddingplanner aan de slag te gaan.

Bekijk het studieprogramma

Taken van een weddingplanner

Als weddingplanner heb je een breed takenpakket. Je bent een echte duizendpoot. 

Stage als weddingplanner in Spanje

Weddingplannerstage

Elk studiejaar sluit je af met een stage. Kies dus voor een stage als weddingplanner! Zo ervaar je in de praktijk wat een weddingplanner precies doet en wat de capaciteiten van een weddingplanner zijn. En dat kan natuurlijk in Nederland, maar je kunt ook zoals Romy aan het werk als weddingplanner in het buitenland. 

Aan het werk