1. Home
  2. Beroepen
  3. Hotelmanager

Hotelmanager 

Hotelmanager / general manager

Als hotelmanager of general manager ben jij interessant voor alle bedrijven. Alle bedrijven waar gastvrijheid centraal staat, horen tot je werkterrein. Hotels, restaurants, cafés, cateringbedrijven, congres- en evenementenbureaus, campings, bungalow- en themaparken. Als je ook nog beschikt over een flinke dosis commercieel talent: dan ben je goud waard voor de gastvrijheidsector!

Hotelbranche

De gastvrijheidsector is als hotelmanager een boeiende én een bourgondische. Hotels zijn dé plek waar verschillende culturen elkaar ontmoeten, toeristisch en zakelijk gezien. Ook in evenementenlocaties komen talloze nationale en internationale gasten elkaar tegen.

Carrière als hotelmanager?

Als hotelmanager zit gastvrijheid in je bloed! Je bent een perfectionist, hebt oog voor detail en wilt uitsluitend het beste voor je gasten. Daarnaast ben je ondernemer, dus onder andere verantwoordelijk voor een gedegen financieel beleid, uitgekiende marketing en een goed personeelsbeleid. Naast vakkennis is ook uitstraling belangrijk. Ben je communicatief, representatief, dienstverlenend en geïnteresseerd in mensen? Dan ben je geknipt voor een leidinggevende carrière als hotelmanager in de hotellerie.

Welke opleiding heb ik nodig?

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo-opleiding hotelmanagement in slechts één of twee jaar afronden. De hbo-opleiding tot hotelmanager kun je in slechts 3 of 4 jaar succesvol afronden.

Opleiding tot hotelmanager

De opleiding hotelmanagement (mbo of hbo) bestrijkt een breed veld. Er wordt gewerkt aan je ondernemersvaardigheden en commerciële vaardigheden. Daarnaast leer je communiceren en hoe correct om te gaan met gasten. Natuurlijk is ook specifieke horecavakkennis belangrijk. De vakken Front office, Food & Beverage management, Eventmanagement en Rooms division management maken je wegwijs in menu-opbouw, wijnen, horeca-apparatuur, contractcatering, zalenverhuur en werkzaamheden aan de hotelreceptie. Alles wat je hebt geleerd ben je in de praktijk. Dat doe je onder andere tijdens de Hotel- en Eventweek.  

Banen na Hotelmanagement (mbo | hbo)

Banen na mbo Hotelmanagement
Banen na mbo Hotelmanagement
A day in the life of a student at Tio University
Traineeship at Hilton
Director at a congres and event venue
Working as a Sales Manager
Management Internship @ The Grand Hotel Amsterdam