U bevindt zich hier

 
Hotelmanager

Hotelmanager

Hotelmanagement - Werkelijk álle bedrijven waar gastvrijheid centraal staat, horen tot je werkterrein. Hotels, restaurants, cafés, cateringbedrijven, congres- en evenementenbureaus, campings, bungalow- en themaparken. Als je ook nog beschikt over een flinke dosis commercieel talent: dan ben je goud waard voor de gastvrijheidsector!

Hotelmanagement branche

De gastvrijheidsector is als hotelmanager een boeiende én een bourgondische. Nederlandse hotels zijn dé plaatsen waar verschillende culturen elkaar ontmoeten, toeristisch en zakelijk gezien. Ook in recreatie- en pretparken komen talloze nationale en internationale gasten op bezoek.

Hotelmanager carrière?

Als hotelmanager zit gastvrijheid in je bloed! Je bent een perfectionist, hebt oog voor detail en wilt uitsluitend het beste voor je gasten. Daarnaast ben je ondernemer, dus onder andere verantwoordelijk voor een gedegen financieel beleid, uitgekiende marketing en een goed personeelsbeleid. Naast vakkennis is ook uitstraling belangrijk. Ben je communicatief, representatief, dienstverlenend en geïnteresseerd in mensen? Dan ben je geknipt voor een leidinggevende carrière als hotelmanager in de hotellerie.

Hotelmanager in 1 of 2 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo opleiding hotelmanagement in slechts één of twee jaar afronden. Met deze opleiding kun je direct aan de slag als hotelmanager.

Mbo opleiding Hotelmanagement

Hotelmanager opleiding mbo

De opleiding hotelmanagement bestrijkt een breed veld. Ondernemersvaardigheden doe je op bij het vak HOV. Het vak Commerciële vaardigheden besteedt aandacht aan communicatie en correcte omgang met gasten. Natuurlijk is ook specifieke horeca-vakkennis belangrijk. De vakken Food & Beverage management, Congres & Banqueting en Rooms division Management maken je wegwijs in menu-opbouw, wijnen, horeca-apparatuur, contract-catering, zalenverhuur en alle werkzaamheden aan de hotelreceptie. Daarnaast word je opgeleid voor het landelijke SVH-examen sociale- en bedrijfshygiëne. De lessen worden onderbroken voor een hotel-praktijkweek. Daarin maak je kennis met de typische werksfeer (en werkdruk) in de horeca.

Hotelmanager stage