1. Beroepen
  2. Eventmanager

Eventmanager worden?

Eventmanagement is ‘big business’. Neem de organisatie van een congres, beurs of ander groot evenement. In wezen is dat vergelijkbaar met het runnen van een onderneming zoals een hotel of restaurant. Met één belangrijk verschil: als eventmanager moet je ‘pieken’ op dat ene moment. Na een lange voorbereiding moet het staan. Kloppen. Af zijn. Bijsturen kan, overdoen niet. Heb jij de vakkennis, het overzicht, de creativiteit en de leidinggevende capaciteiten om zo’n event tot een succes te maken?

Eventmanager & branche

De gastvrijheidsector is van groot belang voor de Nederlandse economie. Talloze hotels bedienen vakantiegangers en zakelijke bezoekers uit binnen- en buitenland. Recreatie- en pretparken zorgen voor veel binnenlands toerisme. Binnen de vrije tijd van mensen nemen evenementen en festivals een steeds belangrijker plaats in. En op het gebied van congres- en eventorganisatie neemt Nederland wereldwijd de zevende plaats in. Kortom: een veelheid aan mogelijkheden voor de eventmanager.

Carriére als eventmanager?

Voor een carrière als eventmanager moet je heel wat in huis hebben. Bij veel evenementen draait het om het creëren van beleving. Je zult je als eventmanager moeten kunnen kruipen in de huid van de klant. Om publiek te trekken spelen marketing, sales en public relations een belangrijke rol. Heb jij het in je om eventmanager te worden?

Na de studie

Opleiding tot eventmanager in 3 jaar

Met de hbo-opleiding Eventmanagement leer je alles op het gebied van eventmanagement. En dát in 3 jaar, in plaats van 4 jaar. 

Eventmanagement hbo opleiding projecten

Tijdens de opleiding eventmanagement leer je natuurlijk alles over het organiseren van events. Zo is een goede voorbereiding essentieel. Tijdens diverse projecten leer je de theorie toe te passen in de praktijk, assisteer je tijdens diverse evenementen en organiseer je ook zelf met een aantal medeleerlingen je eigen event.

Projecten & studieprogramma

Stage als eventmanager