U bevindt zich hier

 
Eventmanager

Eventmanager

Eventmanagement is ‘big business’. Neem de organisatie van een congres, beurs of ander groot evenement. In wezen is dat vergelijkbaar met het runnen van een onderneming zoals een hotel of restaurant. Met één belangrijk verschil: als eventmanager moet je ‘pieken’ op dat ene moment. Na een lange voorbereiding moet het staan. Kloppen. Af zijn. Bijsturen kan, overdoen niet. Heb jij de vakkennis, het overzicht, de creativiteit en de leidinggevende capaciteiten om zo’n event tot een succes te maken?

Eventmanager branche

De gastvrijheidsector is van groot belang voor de Nederlandse economie. Talloze hotels bedienen vakantiegangers en zakelijke bezoekers uit binnen- en buitenland. Recreatie- en pretparken zorgen voor veel binnenlands toerisme. Binnen de vrije tijd van mensen nemen evenementen en festivals een steeds belangrijker plaats in. En op het gebied van Congres- en Eventorganisatie neemt Nederland wereldwijd de zevende plaats in. Kortom: een veelheid aan mogelijkheden voor de eventmanager.

Eventmanager carrière?

Voor een carrière als eventmanager moet je heel wat in huis hebben. Bij veel evenementen draait het om het creëren van beleving. Je zult je als eventmanager moeten kunnen verplaatsen in de huid van de klant. Om publiek te trekken spelen marketing, sales en public relations een belangrijke rol. Heb jij het in je om eventmanager te worden?

Eventmanager opleiding hbo in slechts 3 jaar

Met de hbo opleiding Eventmanagement leer je alles op het gebied van eventmanagement.

Hbo Eventmanagement opleiding


Eventmanager opleiding mbo

Met de mbo opleiding Eventmanagement leer je hoe je congressen en evenementen organiseert binnen de hotelsector.

Mbo Eventmanagement opleiding


Eventmanagement hbo opleiding projecten

Tijdens de opleiding event management leer je natuurlijk alles over het zelf organiseren van events. Zo is een goede voorbereiding essentieel. Tijdens diverse projecten leer je de theorie toe te passen in de praktijk, assisteer je tijdens diverse evenementen en organiseer je ook zelf met een aantal medeleerlingen je eigen event.

Projecten hbo opleiding eventmanagement


Eventmanager stage