1. Beroepen
 2. Eventmanager
 3. Uitdagingen in eventmanagement

De 7 grootste uitdagingen van een eventmanager

Succesvolle eventmanagers bevinden zich in het hart van de bruisende eventbranche, weten telkens weer een fantastische beleving te creëren en werken met de meest inspirerende eventprofessionals. Hun werk is allesbehalve saai en ze houden wel van een uitdaging. Denk jij onderstaande uitdagingen met beide handen aan te grijpen en weet je ze moeiteloos te tackelen? Dan is een baan als eventmanager jou op het lijf geschreven!

 1. Verwacht het onverwachte
  Jouw bloed gaat sneller stromen van plannen en organiseren en als het aan jou ligt houdt iedereen zich netjes aan je planning. Helaas krijg je bij de organisatie van events altijd te maken met factoren waar je geen invloed op hebt. No worries, dit hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig kun je snel schakelen en planningen en verwachtingen tijdig bijsturen.
 2. Lastige opdrachtgevers
  Als eventmanager kun je te maken krijgen met opdrachtgevers die de touwtjes in handen willen houden, onrealistische verwachtingen hebben of ad-hoc met allerlei wijzigingen komen. Dit voorkom je door zelf initiatief te nemen bij besprekingen, kritische vragen te stellen en tijdig aan de bel te trekken. Wanneer jij jezelf serieus neemt, doet je opdrachtgever dat ook. Zo bewaak je jouw eigen verantwoordelijkheden én de kwaliteit van het event.
 3. Zo veel mensen, zo veel wensen
  Om een succesvol event neer te kunnen zetten, zul je met veel mensen moeten samenwerken. Leveranciers, personeel, vrijwilligers, artiesten, noem maar op. Hoewel ieder weer andere belangen heeft, hebben jullie samen één gemeenschappelijk doel: een geslaagd event. Aan jou de taak om gedurende het hele proces alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.
 4. Stalen zenuwen
  Laten we er geen doekjes om winden: het werk van een eventmanager is nooit saai. Naderende deadlines, onverwachte plensbuien tijdens het event of een artiest die vaststaat in de file. Never a dull moment! Maar stress? Nee hoor, jij raakt niet gauw in paniek. Sterker nog: een beetje eventmanager houdt wel van een uitdaging. Kom maar op!
 5. Dynamische eventbranche
  Als eventmanager bevind je je in een branche die zich razendsnel ontwikkelt. De eventmanager van de toekomst houdt niet vast aan tradities maar ziet in iedere ontwikkeling nieuwe kansen. Ben jij flexibel en avontuurlijk genoeg om mee te veranderen en in te spelen op de laatste trends?
 6. Creatieve duizendpoot
  Als eventmanager hoef je heus niet aan de lopende band creatieve concepten uit je mouw te schudden of continu met de meest briljante ingevingen te komen. Maar een beetje creativiteit en out-of-the-box kunnen denken is wel handig natuurlijk. Ben jij in staat buiten de gebaande paden te werken, problemen om te buigen tot kansen en durf je anders te denken?
 7. Het perfecte event bestaat niet
  Omdat je met zó veel factoren te maken krijgt waar je geen invloed op hebt, kan het event nooit precies gaan zoals jij wil. Er gaan altijd wel dingen anders. Maar geen nood: dit hoort er nu eenmaal bij en het is ook helemaal niet erg. Het zorgt juist vaak voor wat spontaniteit. Of zoals Denis Waitley ooit zo mooi zei: expect the best, plan for the worst and prepare to be surprised.