1. Beroepen
  2. Stewardess
  3. Functie-eisen

Functie-eisen stewardess

Stewardess worden doe je niet zomaar. Je moet wel aan alle functie-eisen voldoen. Bekijk hieronder aan welke functie-eisen je moet voldoen bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

KLM

Stewardess bij KLM met de stewardessopleiding van Hogeschool TioDe functie-eisen zijn: minimaal leeftijd van 21 jaar; minimaal havo- of een mbo-opleiding (minimaal niveau 4 diploma) of relevante werkervaring; goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; representatief en verzorgd uiterlijk; Schiphol te allen tijde binnen 60 minuten kunnen bereiken; als je een bril of lenzen draagt een maximale sterkte tussen -5 en +5; lengte minimaal 1.58 meter tot maximaal 1.90 meter; in het bezit van een zwemdiploma; werkervaring in een contactuele functie waarbij je face-to-face klantencontact hebt gehad is een pré.

KLM Cityhopper

Stewardess bij KLM Cityhopper met de stewardessopleiding van Hogeschool TioMinimaal havo of een voltooide mbo niveau 3 opleiding, minimaal 18 jaar, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (kennis van Duits en Frans is een pre), minimaal 1.58 meter en maximaal 1.85 meter lang, bril/lenzen max.-5 of +5, 1 of 2 jaar werkervaring in een servicegerichte sector, max. 1 uur reistijd van en naar Schiphol, in het bezit van een zwemdiploma.

Transavia.com

Stewardess bij Transavia met de stewardessopleiding van Hogeschool TioMinimaal 18 jaar, tussen 1.60 meter en 1.90 meter lang, bril/lenzen -5 en +5, een afgeronde havo-, vwo- of 3-jarige mbo-opleiding inclusief Engels. (Duits, Frans, Italiaans en Spaans zijn een pré), minimaal zeven maanden beschikbaar, overdag als 's nachts binnen één uur op Schiphol aanwezig kunnen zijn, in bezit van een zwemdiploma, geen zichtbare tatoeages en/of piercings.

TUI Fly

Functie-eisen stewardess bij TUI FlyMinimaal havo-diploma, of een afgeronde 3-jarige mbo-opleiding (met Engels op B1 niveau én Frans, Duits of Spaans op A2 niveau), goede beheersing van de Nederlandse taal (ABN), onbesproken gedrag, 19 jaar of ouder op 1 januari van het volgende kalenderjaar, dames tussen de 1.60 meter - 1.90 meter lang, representatief, bril / contactlenzen: sterkte maximaal -5/+5, binnen 1 uur op Schiphol kunnen zijn. Werkervaring in een servicegerichte omgeving zoals horeca of toerisme is een pré.

Ryanair

Stewardess bij Ryanair met de stewardessopleiding van Hogeschool TioIn het bezit zijn van een EU of EEA paspoort en daar mogen werken, minimaal 18 jaar, lengte minimaal 1.57m, max. 1.90m en gewicht in juiste proportie, in het bezit van een zwemdiploma, Engels goed spreken (accent mag) en schrijven, bereidheid om in Europa op een basis naar keuze te gaan wonen, goede ogen (contactlenzen toegestaan), je moet beschikken over een goede gezondheid vriendelijk zijn en plezier hebben om met mensen om te gaan, liefst ervaring in dienstverlening (bv. horeca, zorg, toerisme), flexibel, hard willen werken en bereidheid om in wisseldienst te werken, geen strafblad.