U bevindt zich hier

 
Stewardess

Stewardess

Stewardess worden

Stewardess worden? Stewardess of steward is een wereldbaan. Dat is de beste omschrijving voor het beroep van steward of stewardess. Ben je inventief, representatief, servicegericht? Heb je een open en vriendelijke uitstraling en wil je wel eens wat van de wereld zien? Dan kun je stewardess worden en is de mbo opleiding Stewardess Receptioniste Hostess een wereldstudie voor jou!

Stewardess opleiding

De mbo opleiding Stewardess Receptioniste Hostess bij Tio: de beste keuze als je steward of stewardess wilt worden. Of grondstewardess, host, hostess, reisleider, receptioniste, entertainer, je zegt het maar. Met deze opleiding in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Hengelo tot stewardess kun je alle kanten op. Ben je inventief, representatief, servicegericht? Heb je een open en vriendelijke uitstraling en wil je wel eens wat van de wereld zien? Dan is deze stewardess opleiding een wereldstudie voor jou.

Opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)

Geen opleiding nodig om stewardess te worden?

Om aangenomen te worden bij luchtvaartmaatschappijen, heb je minimaal een mbo4- of havodiploma nodig. Je vergroot je kansen op een baan daarnaast aanzienlijk door het hebben van de juiste attitude, uitstekende communicatieve vaardigheden, goede beheersing van moderne vreemde talen en een servicegerichte instelling. En dat is precies wat de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess je biedt: een erkend mbo4-diploma én de juiste skills voor dit vak.

Stewardess worden?

Stewardess worden op je 18e!

Luchtvaartmaatschappijen zoals Air France KLM en Martinair hanteren de grens van 21 jaar om stewardess of steward te worden. Transavia niet. Bij ons kun je als je minimaal 18 jaar bent, direct stewardess of steward worden. Kortom ook als je nog jong bent, kun je direct na een opleiding bij Tio of reeds tijdens je stage daadwerkelijk de lucht in als stewardess.

Stewardess opleiding in slechts 1 of 2 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je deze mbo4 opleiding Stewardess Receptioniste Hostess in 1 of 2 jaar afronden. Lees alles over de toelatingseisen mbo opleiding stewardess.

Stewardess opleiding hbo

Ook met de hbo opleiding Internationaal Toeristisch Management kun je door te kiezen voor het keuzevak luchtvaartdienstverlening zo als stewardess aan de slag.

Hbo opleiding Internationaal Toeristisch Management

Opleiding stewardess in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Hengelo

De mbo opleiding stewardess wordt door Hogeschool Tio aangeboden in alle vijf de vestigingen (Tio Amsterdam, Tio Utrecht, Tio Rotterdam, Tio Eindhoven en Tio Hengelo). De opleiding is op alle vestigingen exact gelijk. Je kunt dan ook tussentijds overstappen. 

De praktijkgerichte lessen van de opleiding volg je in het luchtvaart praktijklokaal. Benieuwd hoe dit lokaal eruitziet? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin studente Lucia je rondleidt. 


Functie-eisen

De functie-eisen stewardess verschillen tussen de luchtvaartmaatschappijen. Lees meer over de functie-eisen stewardess bij luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia, TUI fly en Martinair.

Stewardess stage