1. Beroepen
  2. Grondstewardess

Grondstewardess worden?

Grondstewardess - Ben je inventief, representatief, servicegericht? Heb je een open en vriendelijke uitstraling en wil je graag veel verschillende mensen zien? Dan is grondstewardess een wereldbaan!

Deze opleiding wordt niet meer bij Tio aangeboden. Bekijk onze mbo-opleidingen hier.

Werken als grondstewardess

Verschillende mensen. Vreemde talen. Andere culturen. De hele wereld komt langs jouw werkplek. Na de opleiding mbo-opleiding Grondstewardess kun je direct aan de slag als grondstewardess voor luchtvaartafhandelingsmaatschappijen zoals Menzies.

Liesbeth werkt als grondstewardess bij KLM

Een vlucht die gecancelled wordt of een koffer die nagestuurd moet worden? Geen probleem voor oud Tio-studente Liesbeth van Leeuwen. Ze werkt als landside agent (in de volksmond: grondstewardess) bij KLM en heeft het ontzettend naar haar zin.

Opleiding tot grondstewardess

Tijdens de mbo-opleiding tot Grondstewardess wordt er veel tijd besteed aan de moderne, vreemde talen. Ook het leren van omgangsvaardigheden is zeer belangrijk. Maar de opleiding tot grondstewardess gaat verder. De mbo-opleiding besteedt ook aandacht aan de receptie, hotellerie, hostesspraktijk en reisbegeleiding.

Natuurlijk leer je ook alle aspecten van het beroep stewardess.

Grondstewardessopleiding in 1 of 2 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de opleiding grondstewardess in slechts één of twee jaar afronden. Wil je weten of jij deze opleiding ook versneld kunt afronden? Bekijk dan de toelatingseisen. 

Grondstewardess worden?

Wil jij ook graag aan het werk in een internationale omgeving en in contact komen met verschillende culturen? Bekijk dan de functie-eisen voor het beroep van grondstewardess.

Grondstewardess bij KLM