U bevindt zich hier

 
Steward

Steward

Als steward of stewardess moet je nog al wat in huis hebben. Ben je representatief, servicegericht en inventief? Heb je een vriendelijke en open uitstraling en wil je wel eens wat van de wereld zien? Dan is steward jouw wereldbaan! Met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess leer je het allemaal.

Steward branche

Verre landen. Andere culturen. Verschillende mensen. Vreemde talen. De luchtvaartbranche behelst de hele wereld! De meeste stewards stappen na de mbo opleiding Stewardess Receptioniste Hostess bij Tio letterlijk de wijde wereld in. Aan de slag voor luchtvaartmaatschappijen. Naar het buitenland voor reisorganisaties. Aan het werk in hotels, in Nederland of in welk ander land dan ook. Je hebt als steward in elk geval het vooruitzicht op een breed werkterrein.

Steward opleiding

Veel studietijd in de opleiding steward gaat naar de moderne, vreemde talen. Verder zijn omgangsvaardigheden voor elke steward erg belangrijk. Die komen bij het vak Communicatieve vaardigheden, bij Luchtvaartdienstverlening en Sociale Hygiëne aan bod. Bij vakken als Banqueting en Catering, Rooms Division Management en Food & Beverage Management staat de hotellerie centraal. Als steward moet je natuurlijk het nodige weten over hetgeen je serveert. Ook is er binnen het vakkenpakket ruimschoots aandacht voor reisbegeleiding en het vak van grondsteward / grondstewardess

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de praktijk. Zo volg je lessen in het praktijklokaal luchtvaart, compleet met vliegtuigstoelen en een incheckbalie. Ben je benieuwd hoe dit lokaal eruitziet? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin studente Lucia je rondleidt. Lees meer over het vakkenpakket voor de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess.

Mbo opleiding steward

Steward opleiding in slechts 1 of 2 jaar

Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo opleiding steward in één of twee jaar afronden. Lees meer over de toelatingseisen opleiding steward.

Steward opleiding hbo

Ook met de hbo opleiding Internationaal Toeristisch Management kun je door te kiezen voor het keuzevak luchtvaartdienstverlening zo als steward aan de slag.

Hbo opleiding steward


De functie-eisen steward verschillen tussen de luchtvaartmaatschappijen. Lees meer over de functie-eisen steward bij luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia, TUI fly en Martinair.

Steward stage bij TUI Fly (voorheen ArkeFly)