Flight of cabin attendant?

Flight attendant, cabin attendant, cabin crew, air hostess en cabinepersoneel? Termen die je waarschijnlijk weleens gehoord hebt, maar waarvan je geen idee hebt wat ze precies betekenen.

Het zijn allemaal luchtvaarttermen die te maken hebben met het beroep stewardess. Het beroep van stewardess kun je op twee plaatsen uitoefenen: op de grond (grondsteward/grondstewardess) of in de lucht. Werk je in de lucht, dan maak je als stewardess deel uit van het cabinepersoneel oftewel de cabin crew.

Flight attendant, cabin attendant en air hostess

Flight attendant, cabin attendant en air hostess zijn allemaal termen te gebruiken voor het beroep van stewardess. Als cabin attendant ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers en zorg je ervoor dat de passagiers een aangename vlucht hebben. In noodsituaties houdt de air hostess haar hoofd koel en zorgt ervoor dat de passagiers binnen 90 seconden geëvacueerd zijn. Maar het mooiste van het beroep van flight attendant is de afwisseling, elke dag nieuwe gasten en kennismaking met andere culturen. Je vliegt de hele wereld over en komt op de mooiste plekjes op aarde.

Werken als cabin of fligt attendant

 • Stage als steward bij TUI fly (voorheen ArkeFly)
  Stage als steward bij TUI fly (voorheen ArkeFly)
 • Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
  Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
 • Werken als steward of stewardess?
  Werken als steward of stewardess?
 • Werkervaring in de luchtvaart delen tijdens de les bij Hogeschool Tio
  Werkervaring in de luchtvaart delen tijdens de les bij Hogeschool Tio

Meer over flight attendants

Heb jij weleens een flight attendant naast je zien slapen tijdens een lange vlucht? Waar slapen flight en cabin attendants eigenlijk? Kom erachter door op onderstaande link te klikken. 

Waar flight attendants slapen