U bevindt zich hier

 
cabin attendant

Flight of cabin attendant?

Flight attendant, cabin attendant, cabin crew, air hostess en cabinepersoneel? Termen die je waarschijnlijk weleens gehoord hebt, maar waarvan je geen idee wat ze precies betekenen.


Het zijn allemaal luchtvaarttermen die te maken hebben met het beroep stewardess. Het beroep van stewardess kun je op twee plaatsen uitoefenen: op de grond (grondsteward/grondstewardess) of in de lucht. Werk je in de lucht, dan maak je als stewardess deel uit van het cabinepersoneel oftewel de cabin crew.


Flight attendant, cabin attendant en air hostess zijn allemaal termen te gebruiken voor het beroep van stewardess. Als cabin attendant ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers en zorg je ervoor dat de passagiers een aangename vlucht hebben. In noodsituaties houdt de air hostess haar hoofd koel en zorgt ervoor dat de passagiers binnen 90 seconden geëvacueerd zijn. Maar het mooiste van het beroep van flight attendant is de afwisseling, elke dag nieuwe gasten en kennismaking met andere culturen. Je vliegt de hele wereld over en komt op de mooiste plekjes op aarde.

Cabin attendant bij ArkeFly