Geen opleiding nodig om stewardess te worden?

Altijd al stewardess willen worden? Niet zo vreemd, want het is een wereldbaan. Elke dag zie je nieuwe gasten en werk je met andere collega’s. Je spreekt vreemde talen, komt in verre landen en maakt kennis met andere culturen. Maar, stewardess worden gaat niet vanzelf!

Wat heb je nodig?

Om aangenomen te worden bij luchtvaartmaatschappijen, heb je minimaal een mbo4- of havo-diploma nodig. Je vergroot je kansen op een baan daarnaast aanzienlijk door het hebben van de juiste attitude, uitstekende communicatieve vaardigheden, goede beheersing van moderne vreemde talen en een servicegerichte instelling. En dat is precies wat de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess je biedt: een erkend mbo4-diploma én de juiste skills voor dit vak.

Leeftijd?

Daarnaast speelt je leeftijd een rol. Hoewel je bij Transavia al vanaf je 18e aan de slag kunt als stewardess, kiezen de meeste andere luchtvaartmaatschappijen kandidaten van 21 jaar en ouder. Ben je nog niet zo oud? Kies dan voor de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. De opleiding legt een goede basis voor je carrière en persoonlijke ontwikkeling. Met de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess bij Tio heb je een streepje voor en kun je over de hele wereld aan de slag.

Stewardess Receptioniste Hostess: wat leer je?

Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, hostesspraktijk, front office en reisbegeleiding. Omgangsvormen, dienstverlening en moderne vreemde talen staan centraal. Je wordt getraind in praktijksituaties. Zo leer je met beide benen op de grond te blijven staan, zelfs op 10.000 meter hoogte! 


Wat kun je nog meer met de opleiding?

Word je toch liever receptioniste in een luxe hotel of hostess voor een reisorganisatie? Ook als je nog niet 100% zeker weet of je stewardess wilt worden, is de mbo-opleiding Stewardess Receptioniste Hostess een goede keuze. Deze brede mbo-opleiding zorgt ervoor dat je universeel inzetbaar bent. Met jouw gevoel voor dienstverlening en flexibele instelling ben je namelijk ook van harte welkom in andere bedrijfstakken. Zo creëer je je eigen succes! 


Snel je diploma?

Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Je beschikt dan over de kwalificatie Luchtvaartdienstverlener (crebocode: 25363) op niveau 4. Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een aangepast fasttrackprogramma. De snelle formule van Tio is mogelijk vanwege een intensief programma en alleen geschikt voor studenten die zeer gemotiveerd zijn. Alle opleidingen die Tio aanbiedt zijn opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven en officieel erkend door het ministerie van OCW.